دریافت کد رهگیری مالیاتی  | Tax-code

دریافت کد رهگیری مالیاتی

کد رهگیری مالیاتی یک شناسه ی 10 رقمی برای مالکین حقیقی و حقوقی کسب و کارهاست. جهت دریافت کد رهگیری مالیاتی به چه سامانه ای مراجعه کنیم؟ برای ثبت نام کد رهگیری رهگیری مالیاتی برای گرفتن درگاه اینترنتی و دستگاه کارتخوان مراحل ذکر شده در مقاله زیر را دنبال کنید.

0 امتیاز
زون یکشنبه 12 شهریور 1402 932 بازدید

همه چیز درباره دریافت کد مالیاتی برای درگاه اینترنتی


کد-رهگیری-مالیاتی-چیست.jpg

داشتن درگاه پرداخت برای تمام فروشگاه‌های اینترنتی امری  ضروری به حساب می آید. چون مشتریان با استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی هزینه سفارش خود را به راحتی پرداخت می‌کنند. تا قبل از سال 99 گرفتن درگاه پرداخت به این صورت بود که باید در سایت یکی از درگاه‌های واسط ثبت نام می‌کردید. بعد از وارد کردن مشخصات و آپلود مدارک موردنیاز در این سایت‌ها، درگاه پرداخت شما ساخته می‌شد. اما از تاریخ 1 بهمن سال 99 قانون جدیدی برای گرفتن درگاه‌های پرداخت اینترنتی و دستگاه‌های کارتخوان تصویب شد. که بر اساس این قانون برای گرفتن پایانه‌های پرداخت ملزم به داشتن پرونده مالیاتی هستید. به این ترتیب قبل از این که درگاه پرداخت یا کارتخوان بگیرید لازم است کد رهگیری مالیاتی را دریافت کنید. مراحل دریافت کد رهگیری مالیاتی از طریق سایت سازمان امور مالیاتی و بدون مراجعه حضوری انجام می شود. در این مقاله آموزش تصویری و مرحله به مرحله دریافت کد رهگیری مالیاتی را بررسی می‌کنیم.


مراحل دریافت کد مالیاتی 


مراحل-دریافت-کد-مالیاتی-.jpg

نکته مهم در مورد ثبت نام در سامانه مالیاتی این است که برای هر یک از شغل هایی که دارید باید یک کد رهگیری مالیاتی جداگانه تهیه کنید. یعنی اگر دو کسب و کار  متفاوت دارید باید برای هر کدام از آن‌ها جداگانه ثبت نام کنید. اگر می‌خواهید برای یک سایت یا پیج اینستاگرام دو یا چند درگاه پرداخت بگیرید، لازم نیست چند کد مالیاتی دریافت کنید. با یک کد مالیاتی هم می‌توانید چند درگاه مختلف بگیرید.

مثلا فرض کنید یک مغازه تاسیس کرده‌اید و محصولات آن را داخل سایت هم می‌فروشید. در این صورت فقط لازم است یک کد مالیاتی بگیرید. با این کد مالیاتی درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه کارتخوان به شما داده می‌شود. اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند کد مالیاتی بگیرند. یعنی گرفتن این کد به ثبت شرکت یا مجوز خاصی نیاز ندارد.


مرحله اول: ثبت نام در سامانه کد رهگیری مالیاتی


سایت-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

برای ثبت نام و دریافت کد مالیاتی وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir شوید. سپس روی گزینه «پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک» کلیک کنید.

پیش-ثبت-نام-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

در  صفحه باز شده ی جدید روی گزینه «ورود به ثبت نام الکترونیک» کلیک کنید.

با این کار به پنجره واحد خدمات مالیاتی وارد می‌شوید. این صفحه مشابه تصویر زیر است و باید اطلاعات خواسته شده را در آن وارد کنید. در کادر اول صفحه، کد ملی یا شناسه ملی را وارد کنید. شماره ملی همان کد ملی افراد است و اشخاص حقیقی باید آن را وارد کنند. شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به کار برده می شود و اتباع خارجی برای دریافت کد رهگیری باید کد فراگیر داشته باشند. در کادر دوم هم نوع مودی را از لیست باز شده انتخاب کنید. در لیست مودی‌ها چهار مورد حقیقی، تبعه خارجی، حقوقی و تشکل قانونی وجود دارد.

پنجره-واحد-خدمات-مالیاتی.jpg


اگر کسب و کارتان شخصی است و شرکت ثبت نکرده‌اید، گزینه حقیقی را انتخاب کنید. در صورتی که تابعیت ایران را ندارید، گزینه تبعه خارجی انتخاب کنید. شرکت‌های رسمی و حقوقی باید گزینه حقوقی را انتخاب کنند. در نهایت اگر یک سازمان مردم نهاد (NGO) دارید، گزینه تشکل قانونی را انتخاب کنید.

سازمان های مردم نهاد، ان جی او ، گروه هایی هستند که توسط اعضای جامعه، بدون هیچ عنوان دولتی و یا موقعیت شغلی، برای اهداف اجتماعی، مدنی، اخلاقی، زیست محیطی و مواردی از این قبیل، تشکیل می شوند.

در کادر بعدی شماره موبایل خود را وارد کنید. . این کد را باید از سامانه مخصوص به آن بگیرید. بعد از این که اطلاعات خواسته شده را وارد کردید، بر روی دکمه «دریافت اطلاعات کاربری» کلیک کنید.


مرحله دوم: پیش ثبت نام کسب و کار

بعد از طی کردن مراحل بالا، صفحه ی ای مشابه با عکس زیر برایتان باز می شود. اگر از قبل در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده باشید لیست کسب و کارهای شما نشان داده می‌شود. در غیر این صورت مثل تصویر زیر هیچ ثبت نامی برای شما نشان داده نمی شود. برای ثبت نام در سامانه روی دکمه «پیش ثبت نام جدید» کلیک کنید.

ثبت-نام-کد-رهگیری.jpg

در مرحله بعدی و در صفحه ی باز شده ی جدید در قسمت سمت چپ صفحه کادرهای مشخص شده را با اطلاعات صاحب کسب و کار تکمیل کنید. در کادر اول نوع ثبت نام را انتخاب کنید. دو گزینه برای انتخاب در این قسمت وجود دارد. اگر تنها مالک کسب و کارتان هستید، گزینه ثبت نام انفرادی را انتخاب کنید. در صورتی که کسب و کارتان شراکتی است و حداقل یک شریک دارید، گزینه مشارکت را انتخاب کنید.

در کادر بعدی کدپستی محل کسب و کارتان را وارد کنید. بعد از آن شماره موبایل و کلمه امنیتی را در کادر وارد کنید. و در نهایت با تکمیل فرم، روی دکمه «پیش ثبت نام جدید» کلیک کنید.


در ادامه باید مشخصاتتان را براساس اطلاعات دقیق کارت ملی وارد کنید. در کادر بالای فرم، کشوری را انتخاب کنید که تابعیت آن را دارید. اگر ایرانی هستید کشور ایران و اتباع سایر کشورها هم باید کشور تابعه خودشان را وارد کنند. برای رفتن به مرحله بعدی روی دکمه «استعلام اطلاعات و ادامه» کلیک کنید.

استعلام-اطلاعات-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg


مرحله سوم: رفع نواقص پیش ثبت نام مالیاتی

با ورود به قسمت بعدی اطلاعات شما استعلام می‌شود و می‌توانید موارد ثبت شده در پایگاه داده سازمان امور مالیاتی را ببینید. در قسمت پایین صفحه بخشی با عنوان نواقص اطلاعاتی می‌بینید. در این قسمت، موارد قرمز رنگ نواقص پرونده مالیاتی شما هستند که باید آن‌ها را رفع کنید.

رفع-نقص-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

برای رفع نواقص اطلاعاتی فقط لازم است روی این گزینه‌ها کلیک کنید و اطلاعات خواسته شده را به سامانه بدهید. وقتی روی اولین گزینه کلیک کنید یک نقشه باز می‌شود که باید محل کسب و کارتان را مشخص کنید. محل کسب و کار حتما نباید مغازه یا واحد تجاری باشد. اگر کسب و کار خانگی دارید آدرس منزل‌تان را مشخص کنید. بعد از این که محل کسب و کارتان را انتخاب کردید روی دکمه «ثبت» کلیک کنید.

ثبت-اقامتگاه-در-سامانه-مالیاتی.jpg

مجدد به صفحه اطلاعات پرونده مالیاتی فرستاده می شوید. باز هم به قسمت نواقص اطلاعاتی بروید و روی یکی از گزینه‌های باقی مانده کلیک کنید. گزینه‌ای که ما انتخاب کردیم برای ویرایش مشخصات کسب و کار بود که مشابه تصویر زیر می باشد.

در این فرم باید اطلاعات مربوط به کسب و کارمان را وارد کنیم. ابتدا در بالای صفحه و قسمت دلیل ثبت نام یک گزینه را انتخاب کنید. این بخش دو گزینه دارد. گزینه اول مربوط به ثبت کسب و کار جدید و گزینه دوم برای انتقال یا ویرایش کسب و کاری است که قبلا در سامانه ثبت کرده‌اید. اگر گزینه دوم را انتخاب کنید باید کد رهگیری ثبت نام قبلی را کادر باز شده بنویسید.


برای ثبت کسب و کار جدید، در اولین کادر نام کسب و کار خود را وارد کنید. و از دو قسمت بعدی، نوع کسب و کارتان را انتخاب کنید. اگر کسب و کارتان جزو یکی از این دو دسته نبود گزینه سایر را انتخاب کنید. در صورتی که کسب و کار انفرادی دارید و هیچ کدام از گزینه‌ها با نوع کسب و کار شما همخوانی ندارد، بر روی گزینه سایر را کلیک کنید.

در بخش بعدی باید اتحادیه صنفی کسب و کار، اطلاعات مربوط به پروانه کسب و کد بیمه کارگاه را وارد کنید. در صورتی که کسب و کار کوچک و خانگی دارید، پر کردن این قسمت ضروری نیست. اگر مجوز و اطلاعات لازم را دارید حتما کادرهای مربوطه را با دقت پر کنید.

اطلاعات-اولیه-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

انتخاب نوع مالکیت محل کسب و کار ضروری است. از بین گزینه‌های موجود در این بخش نوع محل فعالیت‌تان را انتخاب کنید. در ادامه تاریخ شروع فعالیت، شماره تلفن ثابت و کد شهر محل فعالیت‌تان را بنویسید. قسمت‌های مربوط به شماره نمابر، پست الکترونیکی و آدرس سایت ضروری نیست و اگر خواستید آن‌ها را پر کنید. در پایان و بعد از پر کردن فرم، روی دکمه «ثبت» کلیک کنید.


در ادامه باز هم به صفحه اطلاعات پایه ثبت نام برمی‌گردید. دوباره به قسمت نواقص اطلاعاتی بروید. روی گزینه باقی مانده از نواقص کلیک کنید. با کلیک روی گزینه قرمز رنگ به صفحه‌ای منتقل می‌شوید که باید وضعیت مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده را انتخاب کنید.

در این بخش سه گزینه وجود دارد که باید یکی از آن‌ها را با توجه به وضعیت کسب و کارتان ثبت کنید. اگر کسب و کار شما مشمول ارزش افزوده نیست، گزینه اول را انتخاب کنید. در صورتی که مشمول مالیات ارزش افزوده هستید اما تا به حال برای انجام آن اقدام نکرده‌اید، گزینه دوم را انتخاب کنید. اگر مشمول مالیات ارزش افزوده هستید و برای پرداخت آن اقدام کرده‌اید، گزینه سوم را بزنید.

مشمول-ارزش-افزوده.jpg


مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

مالیات بر ارزش افزوده که با نام VAT شناخته می شود، مالیاتی است عام که در چند سال اخیر توسط دولت وضع شده و از فعالان کسب و کار (شخصیت های حقوقی و حقیقی) از مرحله تولید تا توزیع، اخذ می شود. وقتی یک کالا تولید می شود تا به دست مصرف کننده برسد، ده ها خدمت روی آن انجام می شود و باید مالیات آن ها جداگانه پرداخت شود. مالیات بر ارزش افزوده به سه دسته مصرفی ، درآمدی و تولیدی تقسیم بندی می شود و مشمولان، باید نسبت به پرداخت مالیات و عوارض در موعد مقرر اقدام تا مشمول جرایم نشوند.


با انتخاب گزینه سوم یک کادر جدید باز می‌شود که باید شناسه ثبت نام در ارزش افزوده را وارد کنید. در نهایت بعد از کامل کردن این بخش روی دکمه ثبت کلیک کنید تا این مرحله هم تمام شود. سپس دوباره به صفحه ثبت اطلاعات برمی‌گردید. بعد از این که تمام موارد موجود در قسمت نواقص اطلاعاتی را انجام دادید، دکمه قرمز رنگ «تایید نهایی اطلاعات» ظاهر می‌شود.


یک بار دیگر اطلاعات این صفحه را با دقت بخوانید و اگر اطلاعات صحیح بود روی دکمه «تایید نهایی اطلاعات» کلیک کنید. در مرحله بعد صفحه دیگری باز می‌شود که تمام اطلاعات کسب و کارتان را به شما نشان می‌دهد. در صورتی که این اطلاعات درست است، روی دکمه «تایید اطلاعات و دریافت کدرهگیری» کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید.

در ادامه صفحه جدید برای شما باز می‌شود. در قسمت بالای این صفحه یک کد ده رقمی با عنوان شماره پیگیری نوشته شده است. این کد را حتما جایی ذخیره کنید. در قسمت پایین صفحه هم اطلاعاتی که وارد کرده‌اید برایتان نمایش داده می شود. در این مرحله کار پیش ثبت نام شما تمام شده و باید منتظر تایید اطلاعات از طرف سازمان امور مالیاتی بمانید.

تایید-نهایی-ثبت-نواقص-کد-مالیاتی.jpg

مرحله چهارم: دریافت پیامک از سازمان امور مالیاتی

نام-کاربری-و-رمز-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

اگر اطلاعات وارد شده صحیح باشند و توسط سازمان مالیاتی تایید شود، یک پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور مطابق عکس زیر برایتان ارسال می‌شود. 


مرحله پنجم: ورود به سامانه ثبت نام شماره اقتصادی

کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

بعد دریافت پیامک حاوی نام کاربری و رمز عبور، به سایت register.tax.gov.ir مراجعه کنید. اطلاعاتی که برای شما پیامک شده است را در کادرهای ستون سمت چپ وارد کنید.


مرحله ششم: تکمیل نیازمندی‌های پرونده مالیاتی

بعد از ورود به حساب کاربری خودتان صفحه‌ای مثل تصویر زیر برایتان باز می شود. در ستون سمت چپ صفحه، اطلاعات خواسته شده با رنگ قرمز مشخص هستند. با کلیک روی این موارد آن‌ها را ویرایش و اصلاح کنید تا پرونده شما تکمیل شود.

پرونده-الکترونیک-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

برای ادامه روند تشکیل پرونده روی گزینه «ابلاغ الکترونیک» از ستون سمت راست کلیک کنید. بعد از آن روی گزینه «درخواست ابلاغ الکترونیک» کلیک کنید.


در صفحه ی باز شده مطابق تصویر زیر موارد نوشته شده در صفحه را مطالعه کنید و دو مربع موجود در صفحه را علامت بزنید. در نهایت روی دکمه «تایید اطلاعات و درخواست» کلیک کنید. در صفحه دیگری یک کادر سبز رنگ ظاهر می‌شود. زیر این کادر روی دکمه «بازگشت» کلیک کنید.

سپس روی گزینه «صفحه نخست» از منوی سمت راست کلیک کنید تا به صفحه اصلی سامانه بازگردید. اگر مراحل قبل را درست انجام داده باشید، صفحه اصلی سامانه به شکل زیر نمایش داده می‌شود. همانطور که در تصویر می‌بینید داخل کادر سبز رنگ سمت چپ نوشته شده که هیچ نقصی در پرونده وجود ندارد. در این حالت دکمه «تایید نهایی» ظاهر می‌شود و باید روی آن کلیک کنید.

تایید-نهایی-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg

بعد از انجام کارهای بالا صفحه جدیدی باز می‌شود که تمام اطلاعات دریافت شده از شما در آن وجود دارد. یک بار دیگر اطلاعات شخصی و کسب و کارتان را چک کنید. اگر مشکلی در اطلاعات نبود، روی دکمه «تایید اطلاعات» کلیک کنید. در ادامه صفحه‌ای مطابق تصویر زیر باز می‌شود. همچنین پیامکی هم برای شما ارسال می‌شود. تا اینجا مراحل ثبت نام کد مالیاتی به پایان رسیده و باید منتظر بمانید تا سازمان امور مالیاتی پرونده شما را بررسی کند. نتیجه بررسی از طریق پیامک به شما اعلام گردد.

اعتبار-سنجی-کد-رهگیری-مالیاتی.jpg


بازیابی کد رهگیری مالیاتی بعد از مفقود شدن

اگر کد رهگیری مالیاتی شما گم یا مفقود شده باشد، می‌توانید به سادگی به پرتال ثبت نام و خدمات جامع الکترونیک مالیاتی بروید و با ورود به بخش «فراموشی کد رهگیری ثبت نام» کلیک کنید و وارد کردن شماره همراه تایید شده فرد، همراه با شناسه ملی یا کد ملی شریک اصلی را وارد کنید. سپس شماره رهگیری برای شما دوباره پیامک خواهد شد.


بعد از دریافت کد مالیاتی چه کار کنیم؟

در این مقاله نحوه ی دریافت کد مالیاتی را به صورت کامل برای شما توضیح دادیم و حالا باید بدانیم دلیل داشتن کد مالیاتی چیست؟ تمام کسب و کارها، چه مجازی و چه فیزیکی باید تابع قوانین مالیاتی کشور باشند. مالیات بخشی از درآمد‌های اقشار مختلف جامعه یا قسمتی از سود فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی است که سهم دولت می‌شود.و در یک تعریف کلی این چنین می توان بیان کرد مالیات هزینه‌های اجتماعی است که مطابق قانون باید مردم به دولت بپردازند تا دولت توانایی تأمین مخارج عمومی جامعه و جایگزینی این امکانات و منابع را به دست آورد. خیلی از افراد را می‌بینم که به دلیل پرداخت نکردن مالیات، حاضر نیستند سایت اینترنتی راه‌اندازی کنند. این بزرگ‌ترین اشتباهی است که می‌شود انجام داد. هر کسب و کاری مالیات می‌دهد و اگر قرار باشد همه افراد از مالیات بترسند، پس هیچ کسب و کاری نباید ایجاد شود.


شما با راه اندازی سایت اینترنتی قطعا به درآمد بالایی خواهید رسید که هزینه مالیات آن برای شما به چشم نخواهد آمد. علاوه‌بر این، گرفتن کد مالیاتی به این معنی نیست که درجا باید مالیات بدهید. پس نگران هزینه‌ مالیات نباشید و با خیال راحت کد مالیاتی بگیرید تا بتوانید درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید.



مقالات مرتبط بااین مقاله
دیدگاه کاربران نمایش پرطرفدارن ترین 0 دیدگاه ثبت شده است
افزودن دیدگاه جدید راجع به این مقاله ورود به حساب کاربری

لطفا وارد حساب کاربری خود شوید